maansteen en volle maan

De kracht van maansteen tijdens de volle maan

Maansteen is een edelsteen die bekend staat om zijn verbinding met de maan en zijn kalmerende eigenschappen. Het wordt vaak geassocieerd met de volle maan en wordt gezien als een krachtige steen om te dragen tijdens deze fase van de maan. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de betekenis van maansteen tijdens de volle maan en hoe het kan helpen om emotionele en spirituele balans te bereiken.

maansteen met volle maan

Maansteen is een edelsteen die bekend staat om zijn zachte energie. Het wordt al eeuwenlang geassocieerd met de maan en wordt beschouwd als een krachtige steen voor vrouwelijke energieën en intuïtie. Maansteen wordt vaak gedragen tijdens de volle maan vanwege de sterke verbinding met de energie van de maan.


Tijdens de volle maan wordt de energie van de maan op zijn sterkst gevoeld en kan het ons emotioneel uit balans brengen. Maansteen kan helpen om deze emoties te stabiliseren en innerlijke rust te bevorderen. Het wordt gezien als een steen die de geest kalmeert en het hart opent voor liefde en compassie. Het kan ook helpen bij het bevorderen van spirituele groei en het vergroten van het bewustzijn.


Maansteen wordt vaak gebruikt bij meditatie en spirituele praktijken tijdens de volle maan. Het kan helpen om de energie van de maan te absorberen en deze te gebruiken om spirituele ontwikkeling te bevorderen. Het kan ook helpen om een diepere verbinding te maken met de innerlijke gevoelens en intuïtie.

Hier een oefening die je kan doen met je maansteen tijdens de volle maan: 

  1. Zoek een rustige plek. Zorg ervoor dat je je maansteen bij je hebt.
  2. Ga rustig en comfortabel zitten en houd de maansteen in je handen. Sluit je ogen en adem diep in en uit om te ontspannen.
  3. Stel je voor dat je jezelf omgeeft met het licht van de volle maan en visualiseer hoe dit licht je hele wezen doordringt. Voel hoe het je lichaam en geest verlicht en een gevoel van rust en kalmte geeft.
  4. Houd de maansteen in je handen en stel je voor dat de energie van de steen samenwerkt met de energie van de maan. Voel hoe de krachtige energie van de steen zich vermengt met de heldere energie van de maan en je hele wezen omhult.
  5. Blijf zo zitten en geniet van de energie van de maansteen en de volle maan. Laat de rustgevende en kalmerende energie van de steen en de maan door je heen stromen en voel hoe het je geest en lichaam ontspant en in balans brengt.
  6. Wanneer je klaar bent, bedank je de maan en de maansteen voor hun energie en kracht. Richt je aandacht terug op je ademhaling en open langzaam je ogen.

 

Deze oefening kan helpen om je te verbinden met de energie van de maansteen tijdens de volle maan en je te helpen in een staat van rust en kalmte te komen.

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.