dalmatiër jaspis is het een echte jaspis?

dalmatiër jaspis is het een echte jaspis?

Ik ben  de laatste tijd echt heel veel bezig met bepaalde stenen. Of soms ben ik heel benieuwd naar de samenstelling van een steen of hoe die vormt. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar dit soort dingen en ik wil het heel graag leren. Niets voor niets heb ik een passie voor edelstenen, mineralen en kristallen. 


Het komt vaak voor dat stenen of een verkeerde naam hebben en dat het niet erbij wordt vermeld en dan leer je het ook zo. Of dat ze bepaalde soorten mineralen of stenen achter de naam plaats dat je denkt dat het tot deze bepaalde groep stenen hoort. Maar de steen heeft helemaal niks te maken met dat mineraal. Of het heeft een hele andere samenstelling. 

 Zo heb je de bumble bee jaspis die geen jaspis soort is, de mookaiet jaspis is ook geen jaspis soort. Dus die kan je gewoon mookaiet noemen zonder de jaspis er achter te plakken.   En je hebt veel meer die een misleidend naam hebben. 


Zelfs ik wist er niet zoveel van, dus ik ben dit ook aan het leren. En wat ik leer deel ik met jullie. En zodra ik erachter komt dat de informatie niet klopt zal ik deze ook meteen veranderen binnen de webshop. Zodat ik je van goede informatie kan voorzien. 

dalmatier armband

In deze blog heb ik het over de dalmatiër jaspis, en ja hoor je raad het al, het is geen jaspis maar een gesteente. Het is een samenstelling van micrograniet, apliet en de donkere vlekken zijn arfvedsoniet. En er zit er ook veldspaat in. Bij sommige informatiebronnen staan erbij dat er zwarte toermalijn in zit, maar dat is niet het geval.


En hoe ze aan de naam komen is heel makkelijk! Dat komt door de gelijkenis met de dalmatiër hond. 


De werking van Dalmatische gesteente is.

Het is een rustgevend gesteente die stress afvoert en je helderheid van geest geeft. De Dalmatische steen heeft een sterk zuiverende werking. Het helpt je aarden, en helpt je om prettig te voelen in je lichaam. Ben je iemand die vaak in je hoofd zit? Dan helpt deze steen jou om vanuit je hoofd in je lichaam te komen. Bevorder een sterk verbondenheid met moeder aarde en helpt je daar om thuis te voelen. De steen werkt tevens ook goed tegen wanhoop en destructieve gedachten.


Ook al het geen jaspis is, het is en blijft een prachtige gesteente. Ik was benieuwd is de dalmatiër gesteente ook jouw favoriete steen?

 

dalmatier armband

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.