Edelstenen gebruiken

Edelstenen gebruiken; op welke manieren kan dat?

Edelstenen gebruiken; op welke manieren kan dat?

Dat ik een liefhebber ben van edelstenen kun je terugzien in mijn huis. In elke ruimte liggen wel wat stenen. Zo staat er in de woonkamer een zoutlamp die ik overdag altijd aan heb. In de vensterbank staat onze nieuwste aanwinst: een amethystgeode. In mijn tas heb ik altijd een of twee stenen bij me, per dag kijk ik waar ik behoefte aan heb. Op mijn nachtkastje ligt ook een amethyst én een rozenkwarts.

Dit zijn een aantal manieren waarop je edelstenen kunt gebruiken, maar er zijn nog zoveel meer opties! Hieronder zal ik de meest voorkomende noemen.

Edelstenen dragen op je lichaam

Edelstenen kun je bij je dragen in de vorm van sieraden. Zo wordt de energie van de steen opgenomen door je lichaam. En daarbij staat het ook nog eens prachtig. Ook kun je bewust stenen op je lichaam leggen. Als je onrustig bent, kun je een amethyst op je voorhoofd leggen, op de plek tussen je wenkbrauwen. Wanneer je verdrietig bent of veel zorgen hebt, helpt een rozenkwarts op de plek van je hart.

Edelsteenwater

Edelsteenwater is gezonder dan gewoon kraanwater. Het zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt. Doordat er edelstenen in het water hebben gelegen hebben ze hun energie afgegeven aan het water. Het water is goed voor mens, dier en planten! Op internet is veel informatie te vinden hoe je dit water precies maakt.

Photo by S O C I A L . C U T on Unsplash

 

Edelstenen bij het slapen

Een rozenkwarts of amethyst onder je kussen zorgt voor een rustig hoofd en mooie dromen. Ook slapen met een edelsteen in je hand staat garant voor een goede nachtrust. Een toermalijn aan het voeteinde van je bed zorgt voor een goede gronding, waardoor je minder in je hoofd bezig bent.

Edelstenen in huis

Edelstenen beïnvloeden de energie en sfeer in huis. Ze nemen negatieve energie in zich op en geven hun eigen energie aan de ruimte af. Dus een goede reden om je huis op te vrolijken met mooie stenen! De zoutlamp van Himalaya zout die ikzelf heb staan, zuivert de lucht, absorbeert straling van bijvoorbeeld de tv of laptop en hij produceert bij verwarming negatieve ionen waardoor de luchtkwaliteit (die vaak teveel positieve ionen bevat= gezondheidsklachten) weer in balans komt.  

Daarnaast is de gouden driehoek een fijne combinatie van stenen. Deze bestaat uit een rozenkwarts, amethyst en een bergkristal. Deze combinatie van stenen versterken elkaars energie en staan voor liefde, inzicht, balans en harmonie. Je kunt ze in elke ruimte gebruiken, zolang je de stenen maar bij elkaar plaats.    

Mediteren met edelstenen

Edelstenen kunnen je meditatie verdiepen. Houd simpelweg een edelsteen in je handpalm. De energie zal door je lichaam worden opgenomen. Stenen die bijdragen aan innerlijke rust, contact met het hogere en het versterken van je intuïtie zijn o.a. celestien, amethyst en seleniet.

 

Ik hoop dat je na dit artikel ook enthousiast bent geworden over edelstenen en ze op meerdere manieren gaat inzetten!

 

HSP love this moment

Mijn naam is Nayana, ik ben 34 jaar en woon in Hengelo met mijn vriend en mijn konijn. Nadat ik vijf jaar geleden thuis kwam te zitten met een burn-out en chronische vermoeidheid, begon mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik ben mij gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, positieve psychologie, geluk en meditatie. Op mijn eigen blog Love this Moment ben ik gaan schrijven over mijn ervaringen om zo ook anderen te kunnen inspireren. Als ik mijzelf moet omschrijven in een paar woorden zijn dat: lief, positief, zorgzaam, creatief en doorzetter. Mij kun je wakker maken voor sushi, mijn lievelingskleur is roze, ik ben een echte boekenwurm en heb een grote liefde voor edelstenen. Daarom vind ik het geweldig dat ik mag bijdragen aan Beau Accessoires!  

Blog: www.lovethismoment.nl

Instagram: @lovethismoment.nl

Facebook: @lovethismoment.nl

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.