edelstenen voor rust

edelstenen voor rust

Overal waar we gaan, is het heel opmerkelijk dat iedereen op zoek is naar rust. Zelfs ik ben altijd op zoek naar rust. We leven tegenwoordig een heel druk leven. De helft van onze dag zijn we bezig met scrollen op social media of met van alles en nog wat. Terwijl het heel simpel is om die rust te krijgen, want die is al binnen ons.

Hoe Edelstenen Kunnen Helpen Bij het Bevorderen van Rust

Met de hulp van edelstenen heb ik manieren gevonden om altijd die rust te nemen. Edelstenen zijn natuurlijke creaties die ons hierbij heel goed kunnen helpen. Voor deze blog kies ik vijf edelstenen die je kunnen helpen voor meer rust.


Edelstenen Voor Rust

amethist bol klein


Amethist

We beginnen met de amethist, want de amethist is de koningin van rust. De amethist is de steen van innerlijke vrede. Het is een edelsteen die je energie beschermt zodat je in je rust kan blijven en niet overprikkeld raakt.


Je kunt amethist bijvoorbeeld gebruiken bij je meditatie. Je kunt één of twee stukken amethist in je handen vasthouden en even met ze in alle rust zitten. Je hoeft helemaal niets te doen, maar gewoon even ermee zitten.

 

Maansteen

De maansteen kan ook niet ontbreken op deze lijst. De maansteen is de steen van intuïtie en de maanmagie. En de maan heeft ook verschillende cycli, zelfs een cyclus om je rust te nemen. Dus het nemen van rust is heel belangrijk; rust is een deel van onze cyclus en zodra we doorgaan zonder die rust te nemen, gaat het vaak fout.


's Nachts zie je de maan in de hemel, die staat voor rust en verzachting. Maansteen versterkt je intuïtie, maakt je kalm en brengt al je chakra's in balans.


Door de maansteen bij je te dragen als sieraad of in je tas of broekzak, kan het je helpen om in je zachte energie te blijven.

 

satijnspaat ijsberg

Seleniet

Als ik naar seleniet kijk, zie ik een echt magische, rustgevende steen. Seleniet is een steen met een uitstraling van rust. Seleniet is ook een heel spirituele steen en reinigt ook andere stenen en alle negatieve energie in onze omgeving. Het is een steen die staat voor kalmte en sereniteit.


Voor het slapengaan helpt seleniet ook om lekker in slaap te vallen. Het geeft je kalmte en helderheid, vooral het kalmeren van emoties.


Als je je emotioneel voelt, kun je je even terugtrekken in je eigen bubbel waar niemand je kan storen, en met een seleniet in je hand zitten. Seleniet nodigt je uit om deze emoties te voelen, want wegstoppen helpt zeker niet. Laat de emoties eruit stromen; als je boos moet worden, word dan boos; als je moet huilen, laat het gaan zonder het tegen te houden.

bergkristal armband

Rookkwarts

Rookkwarts kan ik hier ook aan toevoegen, want rookkwarts is een steen die je ondersteunt bij het ontstressen. Het helpt je om te aarden en het reinigt ook, precies wat je nodig hebt om in die kalme energie te blijven.


Soms kunnen we onszelf echt voor alles en niets stressen, terwijl we soms het gewoon kunnen laten gaan. Ja, ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Wat ik van Emo (mijn partner) heb geleerd, is dat we soms de situatie niet in onze handen hebben, en als je er niets aan kunt doen om die situatie te veranderen, laat het dan los. Misschien lijkt het alsof het je niets doet, maar dat is niet zo. Kijk eerst of je nu meteen iets kunt doen, of later, of helemaal niets. En dan ga je verder; je hoeft er niet zoals ik mee te blijven zitten en dat het in mijn hoofd blijft malen. 


Je kunt de rookkwarts jou laten helpen om naar beneden in je lichaam te zakken en uit je hoofd te gaan. Dat brengt zoveel meer rust. Door de aardende en reinigende energie van rookkwarts kan deze steen je hierbij heel goed ondersteunen.

Rozenkwarts

De laatste steen voor deze lijst is rozenkwarts. Rozenkwarts is de steen van liefde, compassie en tederheid. En natuurlijk de steen van universele liefde.


Als je meer zelfliefde voor jezelf hebt, dan zorg je goed voor jezelf. Dan word je niet boos op jezelf bij elk klein dingetje dat je doet, want dat brengt ook onrust. Wees lief voor jezelf en vergeef jezelf. 


Besteed tijd aan jezelf. Me-time is heel belangrijk en dat brengt ook rust, helderheid en balans. Ga in je eentje lunchen of naar een sauna. Je kunt zelfs in je eentje een wandeling in de natuur maken.


Wat je kunt doen om echt die me-time te nemen voor meer rust en balans, is door met jezelf af te spreken dat je een hele week, zeven dagen lang, elke dag even de tijd voor jezelf neemt, ook al is het maar tien minuten. Zorg dat je het zeven dagen lang doet. In deze zeven dagen kun je ook met een rozenkwarts mediteren.


Voor mijn community had ik ook een mooie rozenkwartsmeditatie gemaakt. Misschien kun je die ook gebruiken 


Hoe Edelstenen in het Dagelijks Leven Integreren voor Maximale Rust

Natuurlijk zijn er meer edelstenen die je kunt gebruiken in het dagelijks leven voor meer rust. 


Wat je allemaal kunt doen, is mediteren met edelstenen, of je kunt edelstenen in je slaapkamer plaatsen, bijvoorbeeld op je nachtkastje of bij je sacred space. Je kunt natuurlijk ook edelstenen sieraden dragen. Dan draag je edelstenen die voor rust staan en zo word je constant herinnerd om je rust te nemen of het kalm aan te doen.


Ik ben echt een grote fan van het gebruiken van edelstenen in mijn leven voor meer rust. Wat ik graag doe, is intenties zetten met de steen en dat maakt het nog mooier.


Laat mij weten: hoe herinner jij jezelf eraan om de rust te nemen?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.