HET BIJHOUDEN VAN GELUKSMOMENTEN

HET BIJHOUDEN VAN GELUKSMOMENTEN

Even geleden ben ik deze blog van Ambers Things tegengekomen en ik vond het zo een leuke blog dat ik hem zeker met jullie moest delen. Natuurlijk met toestemming van Amber.

 

De blog gaat over het bijhouden van geluksmomenten. Het is zo dat er veel mensen zijn die zich niet gelukkig voelen of niet blij zijn met hun huidige situatie of de manier waarop hun leven loopt. In deze blog deelt Amber tips over hoe je kleine momenten of dingen die je waardeert in je  leven voor eeuwig kunt koesteren.


 

HET BIJHOUDEN VAN GELUKSMOMENTEN

Wanneer je met mensen gaat praten over het feit dat de negativiteit je opslokt, dat je niet gelukkig bent of dat je het gewoon allemaal niet meer ziet zitten, wordt er gegarandeerd één keer gezegd dat je moet opschrijven wat je gelukkig maakt. Maar ook wanneer dat niet het geval is, is het een goed idee om de dingen die jou gelukkig maken te koesteren op een speciale manier en af en toe (op minder gelukkige dagen bijvoorbeeld) terug te kijken naar wat jij toen opschreef. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, vandaag deel ik er een paar.

    Foto van Amber things

 

1. De Happy Jar

Ik geloof dat de meeste het concept van de happy jar wel kennen, maar ik zal het toch nog even kort uitleggen. Het woord zegt het uiteindelijk wel zelf, maar je hebt dus een potje waarin je iedere dag een papiertje stopt waar je dingen opschrijft die je die dag gelukkig hebben gemaakt. Als je dan een slechte dag hebt, kan je de papiertjes er uit halen en ze teruglezen >> instant happiness

 

 2. De agenda

Ik plan mijn dagen zelf altijd in een agenda omdat ik dit zelf echt heel handig vind. Wanneer je zelf ook gebruik maakt van een agenda kan je ergens waar je nog een plaatsje hebt in je dag een regeltje schrijven met wat jou die dag blij heeft gemaakt.

 Wat ik zelf doe, ik heb hier een aparte agenda voor, ik kocht begin dit jaar een goedkope agenda bij Hema en schrijf daar nu iedere keer wanneer ik eraan denk iets in dat mij gelukkig maakt op de juiste dag.

3. In een schrift

Het vorige principe hoef je natuurlijk niet perse in een agenda te doen, maar kan ook gewoon los in een schriftje. Als je elke dag een lijntje van je schriftje vult, heb je later een heel boekje vol geluk. Je kan het trouwens nog leuker maken door de blaadjes te versieren en kleurtjes te gebruiken, want wie wordt er nu niet gelukkig van kleurtjes?

 4. Op de foto

Maak er een foto van. Ik begrijp dat je niet van alles een foto kan maken, maar van de meeste dingen kan dat uiteindelijk wel, maak er een foto van en plak die in een leuk schrift, dan kan je je geluksmomenten nog sneller herbeleven, je moet ze namelijk niet herlezen, maar kan ze gewoon herbekijken.

5. Aan de muur

Dit kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld je foto's van nummer 4 op je muur plakken of in lijstjes stoppen, maar je kan ook een muur in je kamer uitzoeken en vol kleven met post-its in verschillende kleuren. Ik weet nog dat Finch uit 'Waar het licht is' dit deed met woorden die hij leuk vond en dat vind ik eigenlijk echt een leuk idee, vandaar dat ik dit ook even met jullie deel.

 

Dit waren enkele manieren om jouw geluksmomenten bij te houden en nooit meer kwijt te raken. Hopelijk hebben jullie nu extra veel zin om op te gaan schrijven wat jou gelukkig maakt want ik moet toegeven, dit trucje werkt echt goed.

 

Hoe hou jij je geluksmomenten bij?


 

Deze blog is geschreven door Amber van Ambers Things.

Amber things  is een blog pagina voor iedereen die soms een baaldag heeft, het moeilijk vind om te genieten van de kleine dingen, leeft met een hoofd vol chaos of eens een vriendin nodig heeft die snapt hoe je je voelt. Op haar blog deelt zij haar  ervaringen, dingen waar zij gelukkig van wordt, haar tips en tricks voor het vinden van jezelf en geeft door middel van het project Happy me ook anderen de kans om te kijken naar wat hen gelukkig maakt.

 

Voor meer blogs over happiness kan je te recht bij: www.ambersthings.be

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.