Lekkere kerst gerechten


 

Volgende week is het kerst, het kan zijn dat je nog niet weet wat voor lekkers je gaat koken, of misschien weet je het deels al.  Maar, no worries i got your back. We vinden koken heel leuk en vinden eten heel lekker. We koken ook graag samen, zelfs Kaylinn wil graag meedoen, of zij ziet iets en wil het heel graag maken en dan help ik haar. Maar voor kerst wil iedereen iets speciaals koken. Dus ik ging opzoek naar lekkere recepten en ik heb ze hier voor je..


De eerste is een voorgerecht maar je kan het ook als borrelhapje maken, Dit heerlijke rivierkreeftjes recept heb ik op proefjapan.nl gevonden. Het is een verrukkelijk recept en ook makkelijk te maken. Hier heb je de boodschappen lijst.


  • rivierkreeftjes
  • baby spinazie
  • daikon
  • shichimi togarashi 
  • kewpie mayonaise
  • yuzu sap (of citroensap)
  • mirin
  • sesamolie
  • (yuzu) zout

Voor het voorbereiden van dit heerlijk recept klik je hier. En ze hebben nog meer lekkere recepten op proefjapan.nl dus laat je maar inspireren.

 



Na zo een heerlijke voorgerecht wil je natuurlijk een lekkere hoofdgerecht. En ik kies voor een sappige kalkoen. Het gebeurd vaak dat bij het klaarmaken van een kalkoen dat er een en ander fout gaat, of de kalkoen wordt te droog of heeft een flauwe smaak, en dat is iets dat je niet wilt. Dus ik ging opzoek naar een heerlijke kalkoen recept, en i got it!  Heleen leg je precies uit hoe je de lekkerste kalkoen kan klaar maken. Ik heb hier alvast de boodschappenlijst voor je.


  • 1 hele kalkoen
  • boter of olijfolie
  • zout 
  • peper
  • bleekselderij
  • winterpeen
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 1 bosje rozemarijn

Klik hier en Heleen neemt je stap voor stap mee, en aan het einde van de avond blijft iedereen het over jou kalkoen hebben. 

 


En nu is het tijd voor een toetje! Een toetje mag zeker niet ontbreken. En ik heb de toetje van Elsa tegengekomen. Een lekkere en simpel toetje.  En deze toetje is misschien leuk om samen met de kids te maken. Dus in ons geval een leuk recept die Kaylinn zelf kan maken. 

Ik heb hier de boodschappenlijst  voor je.

  • 1 blikje gecondenseerde melk 
  • 2 pakjes oreo koekje 
  • munt
  • slagroom

En ben jij benieuwd naar deze lekkere toetje? klik hier en dan kan je de hele recept bekijken.

 



Ik heb ook een bonus recept, en dat is de gegrilde eend met cranberry  van Jadis. Want misschien vind jij het leuk om buiten te koken. Dan is deze recept zeker een must cook.  Het is de gegrilde eend met cranberries, spruitjes en citroen. 

Boodschappenlijst

  • 2 eendenborstfilets
  • biologische cranberry jam
  • groene of rode peper
  • citroen
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • biologische cranberry
  • 300 gram spruitjes

Jadis vertel je alles wat je moet weten van dit recept. En just some extra info, zij heeft haar eigen kookboek. Klik hier voor de hele recept van  gegrilde eend en snuf ook eens rond op haar website.


Ik wens je een hele fijne feestdagen, en het zal heel leuk zijn als je je kerst diner met mij deelt. Je kan het ook via social media met de hashtag #beaukerstdinner

Ik wil alle leuke bloggers bedanken voor hun heerlijke recepten, en hieronder plaats ik hun blog zo kan jij ook een kijkje nemen.

Voorgerecht : Proef japan en staat japan op je bucket list om te bezoeken check roppongi voor de echte japans gevoel.

hoofdgerecht: eet goed voel je goed

Toetje: Elsarblog

Bonus gerecht: The lemon kitchen

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd