pompoen pannenkoek

pompoen pannenkoek

Naast sieraden maken ben ik ook een fan van lekker eten. Vaak sta ik met mijn man in de keuken om iets lekkers te bereiden of ik sta  alleen  een heerlijke cake te bakken. En dan gaan we samen genieten ervan. Dit keer wil ik een heerlijke recept met jullie delen. Pompoen Pannenkoeken (Arepa di pampuna). Van kleins af was het mijn favoriete ontbijt en nu maak ik het met veel liefde voor mijn gezin, want hun vinden het ook heel lekker.

 Toen ik het voor de eerste keer ging maken had ik de recept gekregen maar die was zonder de hoeveelheid van de ingrediënten. Ja, toen kreeg ik te horen ja dat gaat op gevoel. PFFF.....  Maar het was me gelukt om het maken.  

Ingrediënten:

500 gram pompoen

200 gram bloem

4 eetlepels suiker

2 eieren

1 eetlepel kaneelpoeder

200 ml melk

1 eetlepel bakpoeder

1 eetlepel plantaardige olie

een snufje zout

1 theelepel vanille

en rozijnen naar smaak.

 Schil de pompoen maak het schoon. Kook dan de pompoen in water gaar en  prak het vruchtvlees of maal het met een keukenmachine.

 Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed tot een dik beslag. Vindt jij rozijnen lekker dan kan je 50 gram vol toevoegen.

 Verhit  olie in een pan en bak hierin de pannenkoekjes Je kan drie tegelijk bakken want ze moeten niet groot zijn net als de nederlandse pannenkoeken. Bak ze totdat ze aan beide kanten bruin zijn.  

 Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.