Huis reinigen

Ruim het oude op. Maak ruimte voor het nieuwe.

In deze blog deel ik mijn eindejaarsritueel dat ik gebruik om het oude op te ruimen, en ruimte te maken voor het nieuwe. Ik heb eigenlijk 2 rituelen elk einde van het jaar ga ik het jaar analyseren en stel ik doelen of neem ik doelen van het jaar ervoor mee naar het nieuwe jaar. Soms maak ik een visionbord of ik schrijf ze op. En op 31 December enkele minuten voor 00:00, loop ik het hele huis met mijn wierook. 

Je huis reinigen

Als je echt de goede vibes en positieve energie wil laten stromen, verbrand dan wat wierook van boven naar beneden van voor naar achter. Alle ramen open zetten en roken maar. Weg met het oude en maak ruimte voor het nieuwe. Wat ik belangrijk vindt is terwijl ik bezig bent dat ik het hele huis loopt met mijn intentie in mijn hoofd. Aan het einde mag iedereen thuis ook door het rook heen. En dan verwelkomen we het nieuwe jaar. 


Hoe reinig je je huis?

Begin bij de voordeur van je huis. Verspreidt de rook  in alle kamers
  • Begin bij de voordeur van je huis. Verspreidt de rook  in alle kamers
  • Loop door elke kamer en laat de rook elke hoek van elke kamer bereiken (gebruik je hand of een veer om de rook in alle richtingen uit te waaien). Terwijl je door het huis loopt, zeg je een affirmatie of je intentie. Je kan het ook zingend of dansend doen. Herhaal de affirmatie zo vaak als je wilt.

  • Vergeet niet de ramen en deuren open te maken.

  • Herhaal dit totdat al je kamers grondig zijn gereinigd.

  • Je eindigt weer bij de voordeur. 
  • En dan reinig je elke persoon ook 1 voor 1. Of ze kunnen ook over de rook springen. 

En daarna genieten van de laatste minuten voordat we het nieuwjaar in gaan. Wat is jouw eindejaarsritueel?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.