volle maan kristallen en rituelen

Volle Maan kristallen en rituelen

De volle maan vindt plaats wanneer de zon de hele maan verlicht. De energieën worden groter en groter tot volle maan en dan barst het uit.   Volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus. Het is een zeer gunstige tijd om te werken aan je innerlijk,  aan blokkades wegnemen en afschudden van het verleden, en aan het loslaten van bijvoorbeeld schadelijke gedachten, gewoonten enz. enz.  Dingen die we allemaal regelmatig zouden moeten doen, om verder te kunnen gaan om vrij te zijn en om met een schone lei te beginnen. 

volle maan edelstenen

Edelstenen die je bij volle maan kan gebruiken

Edelstenen die je goed kan ondersteunen bij volle maan, er zijn er verschillende. En ja hier kom ik weer het gaat niet alleen om stenen die er wordt gezegd dat je die moet gebruiken. Vraag jezelf ook af wat heb ik bij deze volle maan nodig,  ga maar voelen en volg je intuïtie. Je gevoel weet het beter en ga niet twijfelen. 


Hier heb ik wat stenen die je ook kan ondersteunen bij volle maan.

ruwe malachiet

Malachiet

We beginnen met de malachiet. De malachiet helpt je om jezelf te reinigen en ook al jouw spijt van het verleden om ze los te laten, en verder te kunnen. Het is ook een steen die je laat zien dat jij in controle bent van jouw journey. 

rozenkwarts

Rozenkwarts

De steen van universele liefde, rozenkwarts verbindt met de hartchakra en helpt ons eraan te herinneren dat we liefde en compassie voor onszelf en andere om ons heen moet hebben. Het bevordert empathie en vergevings. Het werkt om het hart te verzachten en om open te staan voor het ontvangen van overvloed.

seleniet maan

Seleniet 

Seleniet is een perfecte aanvulling op de volle maan vanwege zijn vermogen om kalmte en rust op te roepen, evenals je intuïtie versterken. Het is verbonden met de kruinchakra en is een krachtige maar ook zachte aura reiniger en beschermer.  

zonnesteen

Zonnesteen

De volle maan is de tijd waarin velen van ons zich “opgejaagd” voelen van energie. Het is belangrijk dat je je projecten afrondt door ze nog een laatste keer door te nemen. 

Dit is een goed moment om te kijken naar de verschillende manieren waarop je je energie ten goede kunt gebruiken. Het beste kristal om gedurende deze tijd te gebruiken zou de zonnesteen zijn. 


Dit kristal zal een vreugdevolle energie brengen die je zal helpen in je dagelijks leven. Het is ook een steen die je motivatie stimuleert.

Volle maan ritueel 

Er zijn verschillende volle maan rituelen, iedereen doet hun eigen ritueel op hun eigen manier. Zo kan je ook edelstenen reinigen onder de maan licht. De maan is zo krachtig  dat je de kristallen niet perse op de vensterbank  moet leggen, de maan is zo krachtig dat zijn energie overal ga. Maar je kan er wel een ritueel van maken. Buiten of binnen. Je kan wat kaarsjes branden en wat wierook branden en je herhaal een volle maan affirmatie. Je kan bijvoorbeeld de volgende affirmatie gebruiken. “met de licht van de volle maan is mijn intentie om deze kristallen te reinigen en zuiveren. Ik zegen deze kristallen met licht en liefde, dank je “


De los laat ritueel is ook een perfecte ritueel om bij volle maan te doen. De volle maan is een prachtige tijd om dingen los te laten. Een geweldige manier om dit te doen is door een lijst te maken van alles wat je wil loslaten. 

Deze ritueel kan je ook buiten of binnen doen. Je leest je lijst hardop voor en verbrand je lijst. Je hoeft geen kopie van dit lijst te maken, omdat je deze dingen op geen enkele manier wilt vasthouden. 

edelstenen voor volle maan

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.