volle maan ritueel met edelstenen

Volle maan ritueel met edelstenen

De volle maan heeft een speciale betekenis in vele culturen en tradities en wordt geassocieerd met het voltooien van projecten, het versterken van relaties en het manifesteren van intenties. Edelstenen spelen hierbij vaak een belangrijke rol. Hierbij deel ik met jou meer  over edelstenen die bij de volle maan passen en een volle maan ritueel.


Edelstenen die bij de volle maan passen

  • Amethist: staat bekend om zijn zuiverende en kalmerende eigenschappen en kan je helpen om je geest te kalmeren tijdens de volle maan.
  • Seleniet: is zeer geschikt voor reiniging en kan je helpen om negatieve energieën los te laten tijdens de volle maan.
  • Maansteen: deze steen staat symbool voor de maan en is daarom erg geschikt voor gebruik tijdens volle maan rituelen. De steen kan je helpen om in contact te komen met je intuïtie en emoties.
  • Labradoriet: deze steen kan je helpen om verbinding te maken met het universum en je te openen voor nieuwe mogelijkheden tijdens de volle maan.
  • Bergkristal: deze steen wordt vaak gebruikt voor het versterken van intenties en kan je helpen om je doelen te bereiken tijdens de volle maan.
volle maan rituelen met edelstenen

Volle maan ritueel met edelstenen

  1. Zoek een rustige plek bij voorkeur een plek  waar je het maanlicht kunt zien (het is geen must)  en leg een edelsteen naar keuze voor je neer.
  2. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Stel jezelf voor dat je wordt omringd door het maanlicht en laat je hele lichaam en geest ontspannen.
  3. Neem de edelsteen in je hand en stel jezelf voor dat je intenties in de steen worden opgenomen terwijl je deze vasthoudt.
  4. Spreek hardop uit welke intenties je hebt voor de volgende maand en laat de edelsteen deze energie absorberen.
  5. Bedank de maan en de edelsteen voor hun kracht leg de edelsteen op je altaar of sacred place als je die hebt, anders kun je het ook op je nachtkastje plaatsen.   

Het uitvoeren van dit volle maan ritueel kan je helpen om je intenties voor de volgende maand duidelijk te maken en te manifesteren. Vergeet niet om de edelsteen na afloop van het ritueel te reinigen zodat de steen klaar is voor gebruik bij volgende maanrituelen.

volle maan ritueel met edelstenen

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.