chinese nieuwjaar jaar van het konijn

Chinese nieuwejaar in combinatie met edelstenen.

Op 22 januari 2023 zal het Chinese Nieuwjaar beginnen, en ook het begin van het Jaar van het Konijn. Dit is een belangrijk moment voor veel mensen over de hele wereld, vooral voor de Chinese gemeenschap. Het Chinese Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lente Festival, wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maand volgens de Chinese kalender. De datum wisselt elk jaar, maar valt meestal tussen 21 januari en 20 februari.

Het Jaar van het Konijn staat bekend om zijn vrede, harmonie en voorspoed. Het wordt gezegd dat het een goed jaar zal zijn voor persoonlijke groei en verbeteringen, vooral in relaties. Het konijn wordt geassocieerd met wijsheid, geduld en diplomatie, dus het zal een goed jaar zijn om te werken aan conflicten en problemen op een diplomatieke en rustige manier op te lossen.

Er zijn verschillende tradities die worden gevolgd tijdens het Chinese Nieuwjaar, zoals het verenigen van families, waarbij familieleden samenkomen voor een grote maaltijd. Er worden ook cadeaus uitgewisseld, waaronder rode enveloppen met geld, die worden gegeven als gelukwensen voor het nieuwe jaar. Ook worden er veel vuurwerk afgestoken, die symboliseren voor het verdrijven van boze geesten en het aantrekken van geluk.

Een andere traditie is het dragen van kleuren en materialen die geassocieerd worden met het konijn. Rood, wit en goud zijn populaire kleuren, en konijnen motieven komen vaak voor in kleding, decoraties en geschenken. Sommigen dragen ook edelstenen, zoals jade of rozenkwarts, die geassocieerd worden met het konijn en geluk en voorspoed kunnen aantrekken.

Het Chinese Nieuwjaar is een tijd van viering, traditie en familie. Laten we het Jaar van het Konijn gebruiken om ons te concentreren op persoonlijke groei, het oplossen van conflicten en het versterken van relaties. Laten we de kwaliteiten van het konijn, zoals wijsheid, geduld en diplomatie, toepassen in ons leven om een harmonieuze en voorspoedige tijd te hebben.

 

jaar van het konijn

 

Er zijn verschillende edelstenen die geassocieerd worden met het Jaar van het Konijn en die kunnen helpen bij het versterken van de energie van dit teken. Hier zijn enkele van de meest populaire edelstenen voor het Jaar van het Konijn:

  • Jade: Jade is enorm intuïtief. Deze steen duwt negatieve denkpatronen weg, schenkt je de moed en wijsheid om je eigen wijze advies te verwelkomen en heeft alles te maken met het vergroten van je zelfredzaamheid, zodat je je toegestaan ​​en trots voelt om op eigen benen te staan. Het wordt beschouwd als een symbool van voorspoed, geluk en langer leven in de Chinese cultuur.
  • Rozenkwarts: Rozenkwarts Nodigt uit tot meer compassie en zorg kan helpen bij het versterken van liefde en geluk in relaties en eigenliefde. 
  • Howliet: Howliet ondersteund bij het versterken van wijsheid en geduld, twee kwaliteiten die geassocieerd worden met het konijn.
  • Sodaliet: Sodaliet ondersteun bij het versterken van logisch denken en het verminderen van emotionele blokkades. Het kan ook helpen bij het verhogen van zelfacceptatie en het verminderen van angst.
  • Amethist: Amethist kan helpen bij het ontspannen van de geest en het verminderen van angst en spanning. Het kan ook helpen bij het verhogen van intuïtie en het versterken van de verbinding met hogere dimensies.

edelstenen voor de Chinese nieuw jaar

Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedereen unieke energieën heeft en dat een edelsteen die voor een persoon werkt, niet noodzakelijk hetzelfde effect zal hebben op iemand anders. Het is belangrijk om te experimenteren en te voelen welke edelstenen het beste werken voor jouw persoonlijke situatie en doelen.

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.